Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το αστεράκι της Ευρυάλης!

Καλησπέρα και πάλι σε όλους σας! Όπως υποσχέθηκα το σημερινό post θα είναι από την κατηγορία ταλέντα, και μετά από μια μικρή περιήγηση σε Νέα Ζηλανδία και Αμερική επιστρέφουμε στην εγχώρια αγορά, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ευρυάλης όπου δεσπόζει το άστρο του μικρού και πολλά υποσχόμενου Δημήτρη Σταμάτη. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα:
   Ο Δημήτρης Σταμάτης είναι γεννημένος στις 12 Ιανουαρίου του 1996 (γιος τους παλαίμαχους παίχτη του Ολυμπιακού και Πανελληνίου Αντώνη Σταμάτη), έχει ύψος 1.90 και αγωνίζεται στην θέση του άσσου με την φανέλα της Ευρυάλης. Αν και μόλις 16 χρονών λοιπόν, ο μικρός έχει τραβήξει ήδη πάνω του τα βλέμματα τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Και αυτό διότι μιλάμε για έναν παίχτη που παρά το ύψος του σε συνδιασμό με την ηλικία του, έχει άριστη τεχνική κατάρτιση, τρομερή εξοικείωση με την μπάλα καθώς και τρομερά σωματικά και αθλητικά προσόντα. Για την ακρίβεια η ταχύτητα και η έκρηξη σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από τα πιο δυνατά του στοιχεία, αλλα το σημαντικότερο απ' όλα, και αυτό που του δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους συνομήλικούς του είναι οι εικόνες που έχει.
   Πιο συγκεκριμένα ο "πιτσιρικάς" παρά την ηλικία του, μετράει ήδη τρία χρόνια παρουσίας (μαζί με την φετινή σεζόν) σε ανδρικές κατηγορίες και συγκεκριμένα για δύο χρονιές στην Β' ΕΣΚΑΝΑ και φέτος στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, όπου είχε την ευκαιρία αν και πολύ μικρός να αντιμετωπίσει πολύ δυνατότερους και πιο έμπειρους παίχτες, στοιχεία που τον άνδρωσαν και τον ωρίμασαν μπασκετικά. Ειδικά φέτος αν και από τους μικρότερους της κατηγορίας διανύει μια εξαιρετική σεζόν, ξεκινώντας ως βασικός σχεδόν σε όλα τα ματς και με πολύ καλούς αριθμούς, με αποκορύφωμα το ματς πριν από μία εβδομάδα απέναντι στον Πρωτέα Βούλας όπου πέτυχε 24 πόντους!! Και βέβαια αυτές οι πολύτιμες εμπειρίες απέδωσαν καρπούς αφού από πέρυσι κιόλας είναι μέλος της εθνικής ομάδας παίδων (και μάλιστα ώντας ένα χρόνο μικρότερος από τους περισσότερους συμπαίχτες του), με την οποία συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων στην Τσεχία, όπου τελείωσε με 7.8 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.5 ασσίστ σε 21.5 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας πως το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ο ηγέτης της φετινής Εθνικής Παίδων.
   Τέλος το "κερασάκι" στην μέχρι τώρα καριέρα του Δημήτρη Σταμάτη είναι η επιλογή του για το καθιερωμένο Jordan Classic που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Νέα Υόρκη. Πιο συγκεκριμένα αφού πρώτα επιλέχθηκε στους 40 υποψήφιους "κάτω των 16" (μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο του Αιγάλεω) από όλη την Ευρώπη, στην συνέχεια κατάφερε να επιλεχθεί μετά από δοκιμαστικά στην τελική 10άδα, και θα έχει την ευκαιρία όχι μόνο να διαγωνιστεί σε ένα από τα πιο διάσημα και κορυφαία μπασκετικά καμπ του κόσμου αλλά και να γνωρίσει από κοντά τον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν, όπως έκαναν και πριν κάποια χρόνια ο Ζήσης Σαρικόπουλος (νυν παίχτης του Πανιωνίου) και ο Πάρης Μαραγκός (ανήκει στον Παναθηναϊκό, αγωνίζεται πλέον στις Η.Π.Α). Στο χέρι του είναι λοιπόν, να εκμεταλευτεί στο έπακρο τις πολύτιμες ευκαιρίες που του δίνονται, να δουλέψει σκληρά και να εξελιχθεί σε ένα από τα επόμενα αστέρια του Ελληνικού και γιατί όχι του παγκοσμίου μπάσκετ.
   Αυτά λοιπόν και για σήμερα, αύριο θα έχω το αφιέρωμα σχετικά με το ΝΒΑ, όπως και υποσχέθηκα! Χαιρετώ σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου