Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η κατάπτωση του χώρου του μπάσκετ σε όλο της το μεγαλείο!

   Καλημέρα σε όλους και σήμερα! Οφείλω να ομολογήσω ότι είχα σκοπό να γράψω κάτι πιο ευχάριστο, κάτι πιο χαρούμενο αν θέλετε πάνω στο άθλημα που αγαπάμε, άλλα η σκληρή επικαιρότητα με ώθησε να προχωρήσω σε ένα post που πραγματικά με φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση που το γράφω. Έχουμε και λέμε. Καταρχάς πριν κάμποσο καιρό ανέβασα ένα άρθρο στο οποίο εκθείαζα το επίπεδο και την οργάνωση της φετινής Α' ΕΣΚΑΝΑ, και δεν παίρνω πίσω αυτά που έγραψα γιατί όντως το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ υψηλό και όντως οι ομάδες παρουσιάζονται πολύ πιο οργανωμένες και σε επαγγελματικά πρότυπα. Όμως, το χθεσινό συμβάν που "συγκλόνισε" την Α ΕΣΚΑΝΑ (συν κάποιες έξτρα πληροφορίες που έμαθα), με έκανε να ανακαλέσω όσον αφορά την διοίκηση του σωματείου του Μανδραϊκού, ενος από τα θεωρητικά πιο αξιόλογα σωματεία της κατηγορίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
  Χθες το απόγευμα αν δεν κάνω λάθος, η διοίκηση του Μανδραϊκού, ανακοίνωσε την λύση του συμβολαίου του αθλητή της Χρήστου Μπαρμπαρή για (άκουσον-άκουσον) αγωνιστικούς λόγους, ή όπως λένε οι ίδιοι "δεν απέδωσε τα αναμενόμενα" !!! Ώντος ο Μανδραϊκός ενώ ήταν σε τροχιά ανόδου στην Γ' Εθνική, έκανε 2 ήττες οι οποίες από την πρώτη προνομιούχο θέση τον έστειλαν στην τέταρτη και όντως ο εν λόγω αθλητής (έχοντας παρακολουθήσει τις επιδόσεις του, αλλα και με δεδομένο ότι προέρχεται από ομάδα 2 κατηγορίες πιο πάνω) δεν είχε αποδώσει αυτά που θα μπορούσε, αλλά αυτό τι σημαίνει? Ότι για την κακή πορεία της ομάδας ρίχνουμε το φταίξιμο σε έναν από τους 12 και τον στέλνουμε σπίτι του? Εγώ προσωπικά από τα 6-7 χρόνια που είμαι στον χώρο σαν παίχτης, ξέρω ότι όταν η ομάδα δεν πάει καλά το φταίξιμο πέφτει στον προπονητή και όχι στους παίχτες, και αν πρέπει κάποιος να φύγει πρώτος αυτός είναι ο προπονητής και μετά οποιοσδήποτε άλλος. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι η κατηγορία είναι Α ΕΣΚΑΝΑ και όχι Α1 (που με έλληνες παίχτες ούτε εκεί γίνονται αυτά αλλά λέμε τώρα). Και τι θέλω να πω με αυτό? Ότι αυτό το παιδί που αγωνίζεται σε μια κατηγορία ερασιτεχνική, αλλά με πρότυπα επαγγελματισμού και πρωταθλητισμού, που σημαίνει ότι τρέχει σε κάθε προπόνηση, βάζει το σώμα του σε κίνδυνο κλπ. θα αναγκαστεί να χάσει τους μισθούς μισής χρονιάς (συν αυτά που από έγκυρες πηγές ήδη του χρωστάνε), λεφτά που τα έχει ανάγκη και που προφανώς κάπου τον διευκόλυναν στην ζωή του. Θα μου πείτε, δεν μπορεί να βρει άλλη ομάδα? Εδώ είναι το χειρότερο της υπόθεσης, ότι ο Μανδραϊκός με αυτήν την πρωτόγνωρη κίνηση όχι μόνο τον στιγματίζει και του κόβει αυτό που αγαπάει, αλλά του καταργεί ουσιαστικά και το δικαίωμα να αγωνιστεί αλλού και να καλύψει τα οικονομικά του, αφού βάσει κανονισμών αν έχεις αγωνιστεί σε κάποια ομάδα την τρέχουσα σεζόν, μπορείς να εγγραφείς σε άλλο σωματείο, μόνο μετά το πέρας της σεζόν.
  Και θα πάω το θέμα και λίγο παρα πέρα και θα πω το εξής. Στην προηγούμενη αγωνιστική όπου ο Μανδραϊκός έχασε το ντέρμπυ με τον Εθνικό εντός έδρας, ο Μπαρμπαρής έπαιξε 5 λεπτά, δηλαδή το μερίδιο ευθύνης του ήταν πολύ μικρό. Θα μου πείτε, ότι η κίνηση αυτή είχε να κάνει με τις εμφανίσεις του όλη την σεζόν, και εδώ έρχομαι να απαντήσω. Πριν τα δύο ματς με Φάρο και Εθνικό τα οποία έχασε ο Μανδραϊκός, η ομάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση με μία μόλις ήττα. Γιατί λοιπόν αφού θεωρούσαν ότι δεν απέδιδε δεν τον έδιωξαν τότε, αλλά αντίθετα τον έδιωξαν στην δύσκολη στιγμή, και ενώ μάλιστα στα 2 ματς είχε ελάχιστο μερίδιο ευθύνης? Απάντηση θεωρώ δύσκολα θα βρω, και να σας πω την αλήθεια δεν θέλω να βρω, γιατί αν παίζει κάτι στα ενδότερα της ομάδας (κάποιο προσωπικό συμφέρον ή οτιδήποτε τέτοιο) το οποίο είχε ως αντίκρισμα να "φάνε" έναν παίχτη της ομάδας, τότε πραγματικά θα χάσω πάσα ιδέα για το άθλημα που αγαπάω και θα σιχαθώ τον εαυτό μου που συνεχίζω να το υπηρετώ. Αν πάλι πράγματι έδιωξαν αυτό το παιδί για αγωνιστικούς λόγους, τότε το μόνο που έχω να πω είναι ότι σαν ομάδα καλύτερα να χάνεις αγώνες μπάσκετ παρά με τέτοιες αποφάσεις να ξεφτιλίζεσαι σε όλη την μπασκετική και μη κοινώτητα.
  Για το τέλος, να πω μόνο καλή δύναμη στον Χρήστο Μπαρμπαρή και ελπίζω να βρει το παιδί την στήριξη που χρειάζεται. Χαιρετώ σας!

1 σχόλιο: