Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Euroleague Top16: Ποιες ομάδες θα προκριθούν στους 8?



  Καλημέρα φίλοι μπασκετικοί! Σήμερα μετά από κάμποσο καιρό το post θα αφορά Ευρωλίγκα, και για την ακρίβεια αφού σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του Top16 θα κάνω τις δικές μου προβλέψεις για τις ομάδες που πιστεύω ότι θα προκριθούν στην Φάση των 8, πάντα με με μια μικρή ανάλυση. Ας ξεκινήσουμε:

ΌΜΙΛΟΣ Ε'
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-0)
Γαλατασαράι (1-1)
Ολυμπιακός (1-2)
Αναντόλου Εφές (1-2)

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ:
1η ΤΣΣΚΑ Μόσχας / 2ος Ολυμπιακός

Η ΑΝΑΛΥΣΗ:
Ο πρώτος όμιλος, είναι ίσως ο πιο αμφίρροπος του Top16. Οκ η πρώτη θέση είναι θεωρητικά και ουσιαστικά καπαρωμένη από την ΤΣΣΚΑ, η οποία μοιάζει υπερβολικά πολύ δυνατή για να την χάσει, έχοντας ήδη ένα 2-0 (το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει 3-0 σήμερα) ωστόσο για την δεύτερη θέση δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα, και κατά την άποψη μου τα πράγματα οδεύουν προς τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Εφές, Γαλατασαράι και Ολυμπιακού, και σε τέτοια περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα. Αυτό διότι πρώτον έχασε με πολύ μικρή διαφορά από την Γαλατασαράι στην Τουρκία την οποία εύκολα μπορεί να καλύψει στον επαναληπτικό στο ΣΕΦ και δεύτερον διότι έχει νικήσει με διαφορά ασφαλείας την Εφές στην έδρα του, οπότε μπορεί τουλάχιστον να κρατήσει εύκολα ή δύσκολα εστω και σε περίπτωση ήττας την διαφορά στην Τουρκία.




ΟΜΙΛΟΣ F'
Σιένα (2-0)
Ρεάλ Μαδρίτης (2-1)
Μπιλμπάο (1-2)
Ουνικάχα Μάλαγα (0-2)

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ:
1η Σιένα / 2η Ρεάλ Μαδρίτης

Η ΑΝΑΛΥΣΗ: 
Στον δεύτερο όμιλο τα πράγματα είναι κάπως πιο ξεκάθαρα. Προσωπικά υπό άλλες συνθήκες θα έδινα σαν πρώτη την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο το γεγονός ότι έχασε από την Σιένα στην έδρα της και μάλιστα με την τεράστια διαφορά των 19 πόντων θέτει σαν πρώτο φαβορί την Σιένα. Και αυτό διότι έχοντας ήδη 2-0 η Σιένα, και με ανεβασμένη ψυχολογία στην πολύ χειρότερη περίπτωση να κάνει 2 ήττες, και σε τέτοια περίπτωση η λογική λέει ισοβαθμία με την Ρεάλ από την οποία εχει πάρει την διαφορά. Τώρα για την δεύτερη θέση θεωρώ ότι η Ρεάλ παρόλο που στραβοπάτησε στην έδρα της με την Σιένα έχει ρόστερ πιο ποιοτικό από Ουνικάχα και Μπιλμπάο, συν ότι ήδη έχει νικήσει την μία από της δύο (Μπιλμπάο) με την διαφορά ασφαλείας των 14 πόντων, οπότε νικώντας έστω μία φορά την Μάλαγα και κρατώντας την διαφορά από την Μπιλμπάο, καπαρώνει εύκολα την 2η θέση. Ωστόσο το γεγονός ότι Μάλαγα και Μπιλμπάο είναι επίσης Ισπανικές ομάδες με δυνατές έδρες, σημαίνει ότι όλα παίζουν και εκπλήξεις μπορούν να γίνουν.



ΌΜΙΛΟΣ G'
Ουνίκς Καζάν (3-0)
Παναθηναϊκός (1-1)
Φενέρμπαχτσε Ούλκερ(1-1)
Αρμάνι Μιλάνο (0-3)

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1η Ουνίκς Καζάν / 2ος Παναθηναϊκός

Η ΑΝΑΛΥΣΗ:  Πάμε στον τρίτο όμιλο του Παναθηναϊκού. Εδώ η έκπληξη λέγεται Ουνίκς Καζάν. Τρέχει ήδη ένα 3-0 με μια τεράστια νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό και είναι με το ένα πόδι στους 8. Ωστόσο θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός παρά το στραβοπάτημά του θα πάρει τα εύκολα εντός έδρας με Αρμάνι και Φενέρμπαχτσε , εύκολα ή δύσκολα θα κάνει το διπλό στην Τουρκία σήμερα (άλλωστε ας το παραδεχτούμε ότι όλες οι ομάδες του ομίλου βάσει ρόστερ, προπονητή κλπ. είναι χειρότερες από τον Παναθηναϊκό). Ωστόσο η Ουνίκς με ανεβσμένη ψυχολογία και σε συνδιασμό ότι τον Παναθηναϊκό τον έχει στην έδρα της, δύσκολα θα χάσει στον επαναληπτικό, ή ακόμα και σε περίπτωση ήττας θεωρώ ότι εύκολα η δύσκολα θα κρατήσουν την διαφορά. Βέβαια εκπλήξεις γίνονται, και ο Παναθηναϊκός μας έχει συνηθήσει σε τέτοιες, οπότε αναμένουμε την συνέχεια! Στην ουρά δεν μπορούμε να πούμε πολλά αφού η Αρμάνι έχει χαιρετίσει  και δείχνει πόσο "φούσκα" ήταν ενώ η Φενέρμπαχτσε δεν πείθει ότι μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό ή Ουνίκς.





ΌΜΙΛΟΣ Η'
Μπαρτσελόνα (2-0)
Καντού (1-1)
Μακάμπι (1-1)
Ζαλγκίρις Κάουνας (0-2)

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1η Μπαρτσελόνα / 2η Μακάμπι

Η ΑΝΑΛΥΣΗ:
Στον τελευταίο όμιλο του Τop16 τα πράγματα είναι ίσως τα πιο ευδιάκριτα. Και αυτό διότι η Μπαρτσελόνα αδιαμφισβήτητα είναι η πρώτη δύναμη, και με ένα ήδη 2-0 (το οποίο λογικά θα γίνει 3-0 αφού παίζει στην έδρα της με την τελευταία Ζαλγκίρις) έχει θεωρητικά ήδη καπαρώσει την πρωτιά. Από κει και πέρα στην δεύτερη θέση όλα κρίνονται μεταξύ Καντού και Μακάμπι. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε και η Ζαλγκίρις να την διεκδικεί, αλλά έχει ήδη χάσει και από τις άλλες δύο, και μάλιστα από την Μακάμπι στην έδρα της, και οι επόμενες 2 αγωνιστικές είναι με την Μπαρτσελόνα, οπότε με ένα θεωρητικό 0-4 δεν έχεις ελπίδες. Για την δεύτερη θέση λοιπόν εγώ προορίζω την Μακάμπι λόγω και καλύτερου ρόστερ και πιο δυνατής έδρας, συν ότι είναι και πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιες διοργανώσεις από την πρωτάρα Καντού. Ωστόσο μαθηματικά όλα είναι πιθανά.


Αυτές ήταν οι προβλέψεις μου για τις πιθανές προς πρόκριση ομάδες στους 8 της Ευρωλίγκα, ελπίζω η συνέχεια του Top16 να με δικαιώσει! Τέλος και για σήμερα, ραντεβού αύριο με "κλασσικό" αρθράκι! Χαιρετώ σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου