Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το "διαμάντι" της Νέας Ζηλανδίας!

   Καλησπέρα σε όλους και σήμερα! Το σημερινό post υπάγεται στην κατηγορία των ταλέντων, και μετά τον γηγενή Βασίλη Χαραλαμπόπουλο του Αιγάλεω, πάμε σε ένα άλλο ταλέντο που μας έρχεται από την μακρινή, και όχι και τόσο μπασκετική (αφού το ράγκμπι είναι εθνικό άθλημα) Νέα Ζηλανδία, και αναφέρομαι στον νεαρό Steven Adams.
   Ας γνωριστούμε καλύτερα. Ο Adams γεννήθηκε στις 28/7/1993 (ετών 18)  στην πόλη Wellington της Νέας Ζηλανδίας και έχει ύψος 2.15. Αν και πολύ ψηλός για την ηλικία του από μικρός, στην Νέα Ζηλανδία δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για να καλλιεργηθεί το ταλέντο του, αφού όπως ξαναείπα το εθνικό άθλημα είναι αποκλειστικά και μόνο το ράγκμπι. Ωστόσο το γεγονός που τον έβαλε ουσιαστικά στον μπασκετικό χάρτη, ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ κάτω των 19 το 2009, το οποίο διοργανώθηκε στην Νέα Ζηλανδία, όπου ο Adams πήρε μέρος ως παίχτης της Εθνικής Ομάδας της Νέας Ζηλανδίας ώντας μόλις 16 ετών. Για καλή του τύχη λοιπόν, προπονητής της Εθνικής των ΗΠΑ, ήταν ο νυν προπονητής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, Jamie Dixon, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την εκπληκτική σωματοδομή του Adams, ωστόσο διέκρινε (όπως ήταν και λογικό) αρκετές ατέλειες στα μπασκετικά του προσόντα. Ωστόσο αυτό δεν τον απέτρεψε από το να εισηγηθεί για την κλήση του το 2010 στο ετήσιο Adidas Nations Camp, όπου συμμετέχουν ταλέντα από όλον τον κόσμο. Τα πρώτα δείγματα του Adams για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήταν πολύ ενθαρυντικά, μιας και στο camp δεν διακρίθηκε μεταξύ άλλων. Παρ' όλα αυτά τα καλύτερα είχαν μόλις αρχίσει για τον νεαρό Νεοζηλανδό.
  Και αυτό διότι για την επόμενη χρονιά , είχε την τύχη να δουλέψει ατομικά υπό τις οδηγίες του άλλωτε σταρ του ΝΒΑ, τον Γερμανό Detlef Schrempf. Και βέβαια μέσα από σκληρή δουλειά κατάφερε να αξιποιήσει τα εκπληκτικά σωματικά του προσόντα (μακριά χέρια, δεμένο και ισορροπημένο κορμί σε συνδυασμό με τα 215 εκατοστά του), βελτιώνοντας στο έπακρο την τεχνική του, το σουτ του καθώς και τις κινήσεις του στην ρακέτα. Ως επακόλουθο, ο Steven Adams πραγματικά "έλαμψε" με τις εμφανίσεις του στο Adidas Nations Camp του 2011, έχοντας στους αγώνες του camp σταθερά 20+ πόντους , 15+ ριμπάουντ και 5+ τάπες!!! Το σημαντικότερο όμως από όλα αυτά είναι ότι η τρομαχτική του βελτίωση και οι τρομερες του εμφανίσεις, του έδωσαν μια ευκαιρία στο Αμερικάνικο Όνειρο, αφού φέτος αφού αποφοίτησε από το λύκειο "Scotts" της Νέας Ζηλανδίας, έχει ήδη μεταφερθεί για την τρέχουσα σεζόν στο λύκειο "Notre Dame Prep" (για να εγκλιματιστεί στα Αμερικάνικα δεδομένα), και καλώς ερχόντων των πραγμάτων την επόμενη σεζόν 2012-13 θα συμμετέχει στο NCAA με την φανέλα του Πανεπιστημίου του Pittsburgh (με το οποίο ήδη έχει υπογράψει), υπό τις οδηγίες του μέντορά του Jamie Dixon.
   Τέλος αν και εφόσον συνεχίζει να δουλεύει σκληρά ο Adams και αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών, οι ειδικοί εκτιμούν ότι στο Draft του NBA το 2013, θα είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη 5άδα, με προοπτικές να διεκδικήσει και την πρώτη θέση!!Ο χρόνος και μόνο θα δείξει!Σας παραθέτω και ένα λινκ για να δείτε τα κατορθώματά του:  http://www.youtube.com/watch?v=DV6-G58bhug&feature=related .  Τέλος και για σήμερα, ελπίζω να ήταν χορταστικό το σημερινό post, επιστροφή και πάλι την Δευτέρα! Χαιρετώ σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου