Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το "Next Big Thing" του City!

Χαίρετε και πάλι! Σήμερα επιστρέφω με ένα post του οποίου θα δείτε πολλά όμοια στο μέλλον, και για την ακρίβεια το γενικό θέμα είναι τα ανερχόμενα ταλέντα, τα παιδιά εκείνα που αυτήν την στιγμή λίγοι γνωρίζουν αλλά στο μέλλον θα μας απασχολήσουν ουκ ω λίγες φορές, τόσο από την χώρα μας όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Σεφτέ θα κάνω με ένα ταλέντο από την εγχώρια "αγορά" και συγκεκριμένα από το γνωστό μας Αιγάλεω (City) και συγκεκριμένα με τον μικρό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, γιο της παλιάς δόξας του Α.Ο. Αιγάλεω Νίκου Χαραλαμπόπουλου.
  Ο μικρός όπως είναι λογικό λόγω του πατέρα του, ξεκίνησε τα μπασκετικά του βήματα στον Α.Ο. Αιγάλεω, σε ηλικία μόλις 4 ετών(!) υπό τις οδηγίες του coach Καλημανα. Ο μικρός ξεχώριζε από τότε λόγω της σωματικής του διάπλασης αλλά σε μία τόσο μικρή ηλικία είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα, Ωστόσο η ενασχόλησή του με το άθλημα απο τόσο μικρή ηλικία, μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για τον Βασίλη, αφού την δεδομένη στιγμή μιλάμε για ένα παιδί μόλις 14 χρονών (γεννηθής το 1997), με ύψος ήδη κοντά στα 2 μέτρα (και προοπτικές για 2.10 σχεδόν εύκολα!!!). Eπίσης διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, είναι αριστερόχειρας με πραγματικά εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας (άλλωστε αγωνίζεται καθαρά στην θέση 3, παρά το ύψος του), ο οποίος μεταξύ άλλων έχει ως πρότυπά του τους έταιρους "μεγάλους" αριστερόχειρες Δημήτρη Διαμαντίδη και Manu Ginobili! Τυχαίο?
   Ωστόσο πέρα από τα τεχνικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο υπάρχουν ένα σωρό επιτεύγματα που έχει επιτύχει παρά το μικρό της ηλικίας του. Πιο συγκεκριμένα ήταν βασικό μέλος της μεικτής ομάδας της ΕΣΚΑ υπό τις οδηγίες του Γιώργου Λημνιάτη, όπως και μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων, με coach τον Μάνο Μανουσέλη, που συμμετείχε το περασμένο καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τσεχία, και μάλιστα ώντας 2 χρόνια μικρότερος από τους περισσότερους (αφού το πρωτάθλημα είναι για τους γεννημένους το 1995 και μικρότερους!!!). Ακόμα με την φανέλα του Αιγάλεω κατάφερε πέρυσι να οδηγήσει την ομάδα των παμπαίδων στον τίτλο του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ όπου άτυπα ήταν ο MVP με διαφορά από τον δεύτερο, καθώς επίσης φέτος οδηγεί την ομάδα παίδων του City στην 5η θέση του πρωταθλήματος με βλέψεις για την τελική 4άδα. Ωστόσο η φετινή χρονιά είναι πραγματικά ξεχωριστή για τον μικρό Βασίλη διότι από την αρχή της σεζόν είναι μέλος και της αντρικής ομάδας του Αιγάλεω στην Β' Εθνική κατηγορία και μάλιστα στο ματς με τον Διαγόρα Ρόδου, έγινε ο δεύτερος μικρότερος παίχτης που έχει αγωνιστεί ποτέ σε Εθνική Κατηγορία!!!
  Στο Αιγάλεω οι συμπαίχτες του και οι προπονητές του κυριολεκτικά "στάζουν μέλι" για τον μικρό, κάνοντας αναφορά για ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο, που πέρα από τα μπασκετικά προσόντα του, τον διακρίνει σοβαρότητα, χαμηλοί τόνοι και όρεξη για σκληρή δουλειά. Άλλωστε ο coach του στην αντρική ομάδα του Αιγάλεω, Αποστόλης Χατζηγιαννακός σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:
"το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι η ωριμότητά του, μοιάζει σα να παίζει χρόνια μπάσκετ.
Έχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, που δεν συνάδουν με το νεαρό της ηλικίας του. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω ένα τέτοιο παιδί στην ομάδα μου, γιατί πέρα από καλός αθλητής είναι και πολύ καλό παιδί".
  Κατά την δική μου ταπεινή άποψη, ο Χαραλαμπόπουλος πραγματικά έχει προοπτικές να αφήσει εποχή, και μάλιστα σε Πανευρωπαϊκό ή ακόμα και Παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα μεγάλα ταλέντα εύκολα μπορούν να γίνουν μεγάλες φούσκες. Δική μου ευχή και προτροπή να συνεχίσει με σοβαρότητα και μεθοδικότητα την σκληρή δουλειά έτσι ώστε να έχουμε την χαρά να τον δούμε στα "μεγάλα" παρκέ. Κάτω σας παραθέτω το βίντεο του περυσινού τελικού των παμπαίδων όπου ο Βασίλης οδήγησε το Αιγάλεω στον τίτλο επί της ομάδας του Πανελληνίου Γ.Σ. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wIRKfqk71GY
  Τέλος και για σήμερα, επιστροφή ξανά την ερχόμενη Δευτέρα, αφού μεσολαβεί αρκετά επιβαρυμένο 3ήμερο με διάβασμα και αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα. Χαιρετώ σας!

1 σχόλιο:

  1. μπράβο για το εύστοχο ποστ...μετά το τσεκάρισμα της μπαρτσελόνα το μάρτη, ήρθε σήμερα η ανακοίνωση της μεταγραφής του στον παναθηναικό με συμβόλαιο για 6 χρόνια. κόβει το μάτι σου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή