Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το φαινόμενο Κολοσσός!

Καλημέρα σε όλους! Καταρχάς με πρόλαβε πάλι η επικαιρότητα, και το ΝΒΑ, και δεν γινόταν να μην σας ποστάρω έστω τον σύνδεσμο του απίστευτου καρφώματος του Blake Griffin στα μούτρα του Kendrick Perkins, οπότε ορίστε : http://www.youtube.com/watch?v=le4dVeBiYlA&feature=share
Έχοντας καταφέρει να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να ποστάρω και σήμερα πέρα απ' την Τετάρτη (έπεσαν λίγο τα views!!),  θα επιστρέψω ξανά στα εγχώρια θέματα και την Α1, και συγκεκριμένα θα ασχοληθώ όπως λέει και ο τίτλος με το φετινό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Κολοσσός Ρόδου!
  Αρχικά θα παραθέσω δεδομένα και γεγονότα. Αυτό που παρακολουθούμε φέτος από πλευράς Κολοσσού, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για μια ομάδα που ανέκαθεν ήταν από τις σταθερές ομάδες της Α1, αλλά πάντα βολόδερνε βαθμολογικά μεταξύ μέσης και θέσεων λίγο πριν τον υποβιβασμό, όλα αυτά όμως φέτος δεν ισχύουν. Για την ακρίβεια ο φετινός Κολοσσός υπό τις οδηγίες του νέου του coach Βασίλη Φραγκιά, πραγματοποιεί μια ονειρική θα λέγαμε σεζόν, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την έξοδο σε κάποια Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς? Ο φετινός Κολοσσός λοιπόν σε 16 αγωνιστικές βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Α1, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με 27 βαθμούς (δηλαδή 12 νίκες και 3 ήττες), έχοντας χάσει από τους δύο "μεγάλους" (στους οποίους όμως πούλησε πολυ ακριβά το τομάρι του), και από τον επίσης πολύ δυνατό φέτος Πανιώνιο. Από κει και πέρα, εκτός από τις εντός έδρας νίκες εντύπωση προκαλούν τα 6 "διπλά" του Κολοσσού εκ των οποίων τα 3 μέσα στις πολύ καυτές έδρες του Άρη, του Ηλυσιακού και του ΚΑΟΔ, ενώ τα άλλα 3 με Περιστέρι, Ίκαρο και Μαρούσι, εξελίχθηκαν σε παράσταση για έναν ρόλο, αφού οι διαφορές άγκιξαν και στα 3 ματς τους 20 πόντους!. Πως όμως μια μέτρια ομάδα όπως ο Κολοσσός, καταφέρνει από την μία σεζόν στην άλλη να να πετύχει μια τόσο θεαματική βελτίωση?
  Προτίστως ο Κολοσσός είναι ένα από τα πιο υγιή σωματεία στην Α1. Και αυτό διότι, διαθέτει μια πολύ σοβαρή διοίκηση που είναι ως ένα μεγάλο βαθμό πολύ τυπική και σωστή στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους παίχτες και τεχνικό team της ομάδας, πράγμα που ευνοεί την διάθεση και την θέληση του σωματείου για δουλειά. Δεύτερον ο Κολοσσός ανέκαθεν άρα και φέτος, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο νησί, ή μια ολόκληρη κοινωνία (την Ρόδο) αν θέλετε στην Α1, πράγμα που σημαίνει ότι ελείψει δεύτερης ομάδας στο νησί σε τόσο υψηλή κατηγορία, οι τοπικοί παράγοντες, δήμος κλπ. στηρίζουν 100% την προσπάθεια της ομάδας, και αυτό φαίνεται βέβαια και από το κόσμο της πόλης, όπου σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας το Βενετόκλειο είναι κατάμεστο δημιουργώντας μια εξαιρετική αγωνιστική ατμόσφαιρα για τους παίχτες.
  Τρίτον στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κολοσσός φέτος διαθέτει εξαιρετικό προπονητικό team, με τον Βασίλη Φραγκιά να αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους έλληνες προπονητές, αλλά και τους βοηθούς του και ειδικά στον τομέα του scouting, όπου έχει γίνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά αφού το ρόστερ του φετινού Κολοσσού απαρτίζεται από τους έναν σταθερά πολύ ποιοτικό ελληνικό κορμό που συνυπάρχουν χρόνια στην ομάδα (Τσάμης, Ασημακόπουλος, Χαρίσης, Γεωργαλής), μία προσωπική επιλογή του προπονητή που αποδείχθηκε λαυράκι (Λιακόπουλος), καθώς και εξαιρετικούς Αμερικανούς (Χόμπσον, Χάτεν, Μπόικιν), και βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι οι ρόλοι μεταξύ αυτών έχουν αποδοθεί σχεδόν τέλεια με κύριο άξονα, την καλύτερη δυνατή ομαδική λειτουργία.  Βάλε ακόμα στην συνάρτηση και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ παιχτών, προπονητή βάσει των δηλώσεών τους κατά την διάρκεια της σεζόν, και έχουμε μια ομάδα που όχι μόνο προσφέρει πολύ όμορφο, ποιοτικό και θεαματικό συνάμα μπάσκετ αλλά φέρνει και αποτελέσματα, και κατά συνέπεια προσδοκίες (όπως προανέφερα) για έξοδο (για πρώτη φορά στην ιστορία του) σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ας ελπίσουμε ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την ομάδα του Κολοσσού, γιατί πραγματικά το αξίζει!
   Αυτά για σήμερα, αύριο και πάλι κοντά σας (μετά το μεσημέρι, αφού δώσω επιτέλους το άτιμο το μάθημα!). Χαιρετώ σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου